Relatiecoaching

 

Een relatie hebben en onderhouden gaat niet altijd vanzelf. Soms sluipen er patronen in de relatie waar je last van kunt hebben. Patronen die vaak hun herkomst hebben in je achtergrond en hoe je geleerd hebt dat de wereld in elkaar zit. Wanneer de ander andere dingen heeft geleerd dan kunnen deze patronen gaan botsen. Vaak begint dit in kleine dingen maar wanneer je niet oppast dan ontwikkelen deze dingen zich tot verwijten of verwachtingen. Lang niet altijd is voor de ander duidelijk wat er speelt ondanks dat het voor jou helder lijkt.

In hoeverre kan je werkelijk delen wat er van binnen bij je gebeurt en wat het gedrag of de opmerkingen van de ander bij je losmaken? Het vervelende van de meeste patronen is dat zij uitgaan van negatieve scenario’s waartegen je jezelf moet beschermen. Bijvoorbeeld de angst dat de ander je niet meer leuk vindt of dat de ander je toch niet begrijpt. Om de realisering van deze negatieve scenario’s tegen te gaan laat je gedrag zien waarmee je in feite al uitgaat van het waar worden van hetgene waar je bang voor bent. En dit zonder dat je precies door hebt wat je doet, het voelt alleen niet goed.

 

 

Zo kan een patroon er bijvoorbeeld voor zorgen dat je niet kan genieten van het feit dat je partner van je houdt. Iedere keer wanneer dit tegen je wordt gezegd denk je ‘ja maar’ of ‘alleen omdat’ en het lukt je niet om eenvoudig te genieten van het feit dat de ander van je houdt. Alsof je het niet echt kunt geloven. En daar kan je je vervolgens schuldig over voelen omdat je weet dat de ander het wel meent. Zo draai je jezelf vast. En dat terwijl je waarschijnlijk niets liever wil dan gewoon genieten van het feit dat een ander van je houdt.

 

 

 

Bij relatiecoaching kijken we wat er in de relatie speelt. Hoe kan je anders omgaan met je eigen patronen en de patronen van de ander. Hoe kan je onbespreekbare dingen bespreekbaar maken en hoe kan je op een gezonde manier een meningsverschil hebben. In de meeste gevallen is de relatiecoaching met beide partners. Indien je wilt kijken naar hoe jij in relaties zit of waarom relaties nooit lukken dan kan er ook individueel een coachingstraject worden aangegaan.

 

 

De kosten bedragen € 90,- per sessie exclusief BTW. De sessies vinden plaats in Maastricht of Meerssen.  

 

 

 

 

Vermij mediation
Verandering in perspectief